Bejelentkezés

Támogatás

„Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa”

Az Európai Unió és a Magyar Köztársaság támogatásával

umvp

Vidékfejlesztési, Képzési és Szaktanácsadási Intézet

www.vkszi.hu

umvp

omek

Hat év után ismét megrendezésre kerül az ország legnagyobb mezőgazdasági kiállítása az OMÉK.

Az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari kiállítás, Magyarország legnagyobb, legrégebbi, és nagy tradíciókkal bíró agrárgazdasági rendezvénye több mint 100 éves múltra tekint vissza. 2011. szeptember 28-október 2. között a 75. OMÉK nyílik meg Budapesten, a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban. A kiállítás fővédnöke Orbán Viktor miniszterelnök, védnöke dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter. Az esemény szervezője az Agrármarketing Centrum (AMC).

A rendezvény célja az elmúlt időszak (6 év) eredményeinek bemutatása, valamint továbblépés tekintetében az elkövetkezendő időszak feladatkijelölése. Az idei OMÉK kiállításon a hangsúly a feldolgozott termékeken van. Fontos a „farmtól az asztalig” folyamat biztonságosságának bemutatása a fogyasztók számára. A kiállítás mellett szervezett állatbemutatók, interaktív bemutatók és játékok segítik a vidéki élet megismertetését az érdeklődőkkel.

Az európai Unióban különleges színfoltnak számít a 2011-es OMÉK, melynek díszvendége a soros elnökséget betöltő Lengyelország lesz. Mind hazánkból, mind pedig az uniós államokból számos miniszter és államtitkár jelenlétére lehet számítani.

A Kiállítás programja letölthető itt.