Bejelentkezés

Támogatás

„Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa”

Az Európai Unió és a Magyar Köztársaság támogatásával

umvp

Vidékfejlesztési, Képzési és Szaktanácsadási Intézet

www.vkszi.hu

umvp

szalmaA megyei Aratási Koordinációs Bizottság idei második ülését tartotta 2013. július 8.-án a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatóságán. Szomorú tény, hogy a megyei gazdálkodók egészét képviselő Agrárkamara Megyei Igazgatóságától az ülésen nem jelent meg senki. A Bizottsági Ülésen a Bácska és Dunamelléki testvérszövetségünk titkára Vancsura Kornél és Szövetségünk munkatársai számoltak be az aratási helyzetről.

Bővebben...

DSC 0097 184x123Az idei évben is lehetősége volt a Szövetségnek - két fő részére - MOSZ Emlékérem adományozására. A kitüntetettek az emlékérmet és a vele járó pénzjutalmat 2013. július 5.-én a MOSZ által a Nemzeti Szövetkezeti Nap alkalmából rendezett ünnepségen, Budapesten a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban (Vajdahunyadvár) vehették át. 2013-ban az alábbi személyek részesültek a kitüntetésben:

Bővebben...

p25-02013. július 4.-én csütörtökön 14.00 órai kezdettel került megrendezésre Kecskeméten a katonai repülőtérrel szemben, a 44-es főút mellett, a Hortiservice Kísérleti Kert (HSKK) megnyitója, melyen a Szövetség munkatársai és szaktanácsadói is részt vettek.

Bővebben...

TeruletalapuItt jártunk sorozatunkban beszámolunk a tagsági körben tett látogatásunkról. Az aratás elkezdődött, mi pedig megragadtuk az alkalmat és kilátogattunk néhány tagszervezethez, hogy a helyszínen láthassuk milyen is lesz az  idei termés és milyenek az idei kilátások. Szerencsétlenségünkre csupán egy helyen láthattuk a kombájt testközelből, ugyanis a legtöbb helyen az őszi árpa betakarítás befejeződött, az őszi búza aratása pedig még váratott magára. A képek megtekintéséhez kattintson a Bővebben gombra.

Bővebben...

hsz gavaller tanya2013. június 29.-én a 110-es számú Magyar Közlönyben jelent meg a vidékfejlesztési miniszter 56/2013. (VI. 29.) VM rendelete a Tanyafejlesztési Program előirányzat más néven TANYA PROGRAM keretében nyújtott támogatás 2013. évi igénybevételének feltételeiről. A részletes információkat elolvashatja a Bővebben gombra kattintva.

Bővebben...