Bejelentkezés

Támogatás

„Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa”

Az Európai Unió és a Magyar Köztársaság támogatásával

umvp

Vidékfejlesztési, Képzési és Szaktanácsadási Intézet

www.vkszi.hu

umvp

felkialtojelFelhívjuk tagszervezetink figyelmét, hogy az idén szeptember 18 és 22.-e között megrendezésre kerülő Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon (OMÉK) a MOSZ saját standdal vesz részt. A MOSZ az A pavilon 106/C pontján lesz elérhető. Az OMÉK-ra kilátogató tagszervezeteknek konzultációs lehetőséget is biztosítanak, ahol a MOSZ szakértői szívesen válaszolnak a feltett kérdésekre. A konzultáció időpontjait megtekintheti a Bővebben gombra kattintva.

Bővebben...

serts hizlaldaA vidékfejlesztési miniszter 78/2013. (IX. 10.) VM rendelete alapján csekély összegű (de minimis) támogatás vehető igénybe a sertéságazati stratégiai intézkedések keretében a törzstenyészetek fejlesztését szolgáló célok érdekében. A rendelet részletes tartalmi elemeit elolvashatja cikkünkben.

Bővebben...

tejkvotAItt jártunk sorozatunk legújabb állomása a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetségének (MOSZ) Szarvasmarha Választmányi Ülése volt, 2013 szeptember 5.-én csütörtökön a MOSZ székházában. Szokás szerint a Választmányban a megyei delegáltak képviselték a termelőket. Meghívott vendég volt Lukács László a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács ügyvezető igazgatója.

Bővebben...

bet-logoÚj rovatot indítunk honlapunkon, melynek témája a Budapesti Értéktőzsde áruszekciójában zajló események közlése. Naponta frissülő adatokkal a gazdálkodók elsőkézből értesülhetnek a gabonaárak változásairól. Az aktuális tőzsdei árakról a Bővebben gombra kattintva tájékozódhat. /Frissítve: 2013. 09. 13./

Bővebben...

30 eves a szekhazIdén harminc éves a "Mezőgazdasági Szövetkezet Háza" azaz a Kiskunsági Mezőgazdasági Szövetség székháza. Az épületet a valamikori kiskunsági szövetkezetek építették, hogy székhelyet adjanak érdekképvisleteti szervüknek. A székház 1983-ban került átadásra, és az azóta eltelt időszakban számos, a mezőgazdaságot érintő kérdés került megtárgyalásra az épület falai között. Számtalan szakmai rendezvénynek adott otthont, folyamatosan kiszolgálva a helyi termelők és termelő szervezetek igényeit. A térség gazdálkodói mind tudják, hogy bizalommal fordulhatnak a "pásztoroknál" székelő Szövetséghez. Kecskemét város lakói számára is tájékozódási pont lett a hosszú évek során. Célunk, hogy továbbra is kiemelkedő színvonalon segíthessük gazdálkodóink tevékenységét, első sorban az információ átadással, amelynek elengedhetetlen része Szövetségünk székháza.