Bejelentkezés

Támogatás

„Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa”

Az Európai Unió és a Magyar Köztársaság támogatásával

umvp

Vidékfejlesztési, Képzési és Szaktanácsadási Intézet

www.vkszi.hu

umvp

parlagfu rajzFelhívjuk tagjaink figyelmét, hogy a földhivatalok és önkormányzatok július 1-vel megkezdték a parlagfűvel fertőzött földterületek, ingatlanok felderítését, és a fertőzött területek használójának büntetését. Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008. évi XLVI. törvény kimondja, hogy a földhasználó köteles az adott év június 30. napjáig az ingatlanon a parlagfű virágbimbójának kialakulását megakadályozni, és ezt követően ezt az állapotot a vegetációs időszak végéig folyamatosan fenntartani.

Bővebben...

MOSZAz e-útdíj alóli mezőgazdasági mentesség szabályozásának első tapasztalatai

Bővebben...

folddd2013. június 30.-án megjelent a 111. számú Magyar Közlönyben megjelent a 2013. évi CXXII. törvény a mező- és erdőgazdasági földek forgalmáról. A törvény, mely jelentősen átformálhatja a magyar mezőgazdaság arculatát azonban önmagában még nem teljesen "életképes". A végrehalytási rendeletek illetve a sokat emlegetett, ám még senki által sem látott "integrációs" törvény még számos kérdéskört fog szabályozni amelyre a jelen törvény nem tér ki.

Bővebben...

 

utdj2013. június 30-án vasárnap jelent meg a Kormány 243/2013. (VI. 30.) Korm. rendelete a mezőgazdasági termelők által üzemeltetett gépjárművek útdíj fizetése alóli mentesülésének részletes szabályairól szóló kormányrendelet. Ennek értelmében a mezőgazdasági termelők mentesülnek az útdíj fizetése alól. A szabályozás részleteit elolvashatja a Bővebben gombra kattintva.

Bővebben...

gabona2A közraktározási törvény 2013. július 1-jén hatályba lépő változásairól

Bővebben...